Låna böcker

Att låna

För att kunna låna behöver du ett lånekort. Alla elever får ett lånekort när de börjar på skolan. Lånekortet skriver du under med din namnteckning. Målsman måste också fylla i en särskild blankett där ni godkänner bibliotekets låneregler.
När du hittat en bok som du vill låna gör du det enkelt på egen hand vid en särskild dator i biblioteket. Det enda du behöver ha med dig är ditt lånekort och en fyrsiffrig PIN-kod. Enkelt! Alla nya elever får en introduktion i hur de skall göra vid skolstart i samband med att lånekorten delas ut.

Du ansvarar självklart för alla lån som görs med ditt lånekort. Om du någon gång skulle förlora ditt lånekort är det viktigt att du meddelar det till biblioteket direkt så att det kan spärras.
Behöver du hjälp behöver du bara säga till.

Lånetid
Lånetiden är 4 veckor. Om du inte lämnar tillbaka en bok i tid läggs en påminnelse i ditt klassfack. Om det behövs skickas en påminnelse direkt till målsman. Har du inte lämnat tillbaka en bok efter två påminnelser skickar vi hem ett krav på ersättning (250 kr per bok).

Om boken inte ersätts eller återlämnas blir du spärrad, det vill säga, du får inte låna längre. Beställningar/fjärrlån
Böcker som finns på biblioteket och som är utlånade kan reserveras. Böcker som inte finns men som behövs till projektarbetet eller andra större arbeten kan ofta lånas in från andra bibliotek. Logga in med ditt lånekortsnummer och din Pin-kod.