Studievägledning

Under och efter gymnasietiden är det många val som ska göras inför framtiden. Ibland behöver du stöd och hjälp i den valprocessen. Då kan du vända dig till Malin Hween, skolans Studie- och yrkesvägledare för att bolla idéer, hitta väsentlig information eller för coaching. Genom att prata med Malin har du möjlighet att göra ett så välgrundat val som möjligt när du ska välja kurser, utbildning, yrke och karriär.

Tänk på att även annan personal på skolan, kompisar och föräldrar också är bra bollplank när du står inför ett val!

SYV kan erbjuda dig:

•Personligt/individuellt samtal för att prata om dina funderingar kring studier och framtid.
•Information om:
   - skolors olika program och studievägar
   - studieval inom ditt gymnasieprogram t.ex. val av inriktning, individuellt val,
     programfördjupningar etc.
   - ansökan/behörighet till universitet, högskola eller andra eftergymnasiala
     utbildningar
•Kontakter med utbildningsanordnare

Boka tid

Boka tid för vägledning och ställ frågor via mail, telefon eller genom att titta förbi. SYV finns mitt emot skolexpeditionen på plan 2.

Välkommen!

Ps. kolla gärna in länkarna för att hitta bra information

För högskoleutbildningar och universitet

Studera.nu