Välkommen till Stockholms enda djur- och naturgymnasium!

Spånga gymnasium ligger idylliskt i Solhems villaområde, ett stenkast från Spånga centrum och station. Du tar dig enkelt till skolan med pendeltåg och direktbussar från runt om i västerort. Från Odenplan tar det ca 10 minuter med pendeltåg till Spånga.

Spånga gymnasium har rötter i den folkskola som anlades i området under 1920-talet. Skolan flyttade till nuvarande lokaler 1947, och fick snart därefter status som kommunalt gymnasium. Hos oss på skolan finns idag bland annat såväl fullt utrustade labbsalar som en extraordinär djuranläggning med mer än 1000 djur och 100 olika arter. Vi har också ett eget tillagningskök och mer än 50% av de råvaror som vi använder är ekologiska.

Idag går drygt 400 elever här på skolan. 95% av vår pedagogiska personal är legitimerad. Vi har också ett fullskaligt elevhälsoteam med skolsköterska, kurator, SYV och specialpedagoger som är på plats varje dag i veckan.

Ingress:
Välkommen till Stockholms enda djur- och naturgymnasium!