Inriktning

Antal: 20

• Spånga gymnasiesärskola Fastighet anläggning och byggnation

Digitalt Öppet hus 2020 - Fastighet, anläggning och byggnation

Här får du en presentation av gymnasiesärskoleutbildningen Fastighet, anläggning och byggnation

• Spånga gymnasiesärskola Skog mark och djur

Digitalt Öppet hus 2020 - Skog, mark och djur

Här får du en presentation av gymnasiesärskoleutbildningen Skog, mark och djur – profil: sällskapsdjur och utemiljö

• Solvalla, hästmodell och travhästar

Naturbruksprogrammet Lärling

Inom naturbruksprogrammet erbjuder Spånga gymnasium en lärlingsutbildning med inriktning häst.

En lärlingsutbildning innebär att du genomför minst halva studietiden på en eller flera arbetsplatser. Du läser gymnasiegemensamma ämnen och några andra kurser på Spånga gymnasium. Som lärling har du förhöjt studiebidrag under studietiden.

• Verktyg

Letar du efter någon speciell bok eller artikel? Undrar du över vad ett ord betyder? Behöver du tips på olika databaser för att söka efter information? Här har vi samlat en del tips åt er kring hur ni kan hitta information om det ni vill ta reda på.

Sök böcker

• Fastighet, anläggning och byggnation

Tycker du om att arbeta praktiskt och vill lära dig hur man sköter en fastighet eller olika parkmiljöer? Hur man gör enklare reparationer, hanterar verktyg eller måleri? Fastighet, anläggning och byggnation är den utbildning inom Gymnasiesärskolan som riktar sig till dig som vill arbeta med något inom detta.

Hos oss går du i en mindre klass där vi varvar teori med mycket praktiskt arbete. För att ge extra stöd finns även elevassistenter tillgängliga under hela skoldagen.

• Naturbruksprogrammet Djur - djurvård och naturvetenskap

Är djur din största passion i livet och brinner du för att arbeta med det i framtiden? Vill du samtidigt utveckla ditt naturvetenskapliga tänkande?

Vår djurvårdarutbildning med naturvetenskaplig profil är framtagen för dig som vill ha en bred bas för att arbeta med djur och samtidigt vill bygga upp din naturvetenskapliga kompetens.

• Programinriktat val: Naturbruksprogrammet Djur - djurpark och djursjukvård

Vill du arbeta med djur i framtiden? Vill du lära dig mer om hur man sköter djuren och om deras behov och beteenden? Programinriktat val är ett introduktionsprogram för dig som vill läsa Naturbruksprogrammet Djur - djurpark och djursjukvård hos oss, men saknar fullständig behörighet.

Vår djurvårdarutbildning är skräddarsydd för att du ska ha en bred bas inför att arbeta som djurvårdare i till exempel en djurpark eller på en djurklinik.

• Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet Djur - djurpark och djursjukvård

Är din största passion i livet djur? Vill du lära dig mer om hur man sköter djuren och om deras behov och beteenden? Brinner du för att arbeta med djur i framtiden? Då vill du nog helst av allt också gå på ett gymnasium som inte bara har tillgång till en handfull egna djur, utan där undervisningen faktiskt sker mitt i en egen djurpark!

• Skog, mark och djur – profil: sällskapsdjur och utemiljö

Är din största passion i livet djur? Vill du lära dig mer om hur man sköter djuren och om deras behov och beteenden? Eller är växter och växtodling ditt stora intresse? Skog, mark och djur är den utbildning inom Gymnasiesärskolan som riktar sig till dig som vill arbeta med något inom naturbruk.

Naturvetenskapsprogrammet

Vill du förstå världen vi lever i, hur människan fungerar eller hur vi kan påverka vår framtida miljö? Hos oss får du möjlighet att utveckla ditt naturvetenskapliga tänkande genom att studera samspelet mellan experiment och teori. En viktig utgångspunkt i vår utbildning är nyfikenhet inför växelverkan mellan människa, natur och miljö och frågor kring hållbar utveckling. Valmöjligheterna för dig efter gymnasiet är många då denna utbildning ger dig behörighet till samtliga högskoleutbildningar.

Naturvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av och vill fördjupa dina kunskaper i ämnena biologi, kemi, fysik och matematik.

• Yrkesintroduktion mot naturbruk

Är din största passion i livet djur? Vill du lära dig mer om hur man sköter djuren och om deras behov och beteenden? Eller är växter och växtodling ditt stora intresse? Vill du arbeta med trädgårdsskötsel i framtiden? Utbildningen vänder sig till elever som är intresserade av naturbruksprogrammet och som behöver en anpassad utbildning i en liten undervisningsgrupp.